Beëindigen arbeidsovereenkomst

Laat je vaststellingsovereenkomst controleren

& meer over de mogelijkheden tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst

Toewerken naar beëindiging
Vrijwillig of niet, soms is het beter om uit elkaar te gaan. Dat kan op drie verschillende manieren: samen, op initiatief van werknemer of op initiatief van werkgever. Welke situatie ook speelt, het is verstandig om je goed te laten informeren over de verschillende mogelijkheden bij ontslag of beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Zo weet jij wat je kunt verwachten en kan jij voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. Hulp zoeken bij het beëindigen van het contract is bovendien heel gebruikelijk en vaak komt de werkgever de werknemer (deels) tegemoet met een vergoeding van juridische kosten.

Vaststellingsovereenkomst
Als werkgever en werknemer het met elkaar eens zijn over het feit dat zij er een punt achter moeten zetten, sluiten zij vaak een vaststellingsovereenkomst. Een vaststellingsovereenkomst is een overeenkomst die werknemer en werkgever sluiten met daarin de voorwaarden voor beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Er komt geen rechter of overheidsinstelling aan te pas, het einde van de arbeidsrelatie wordt onderling geregeld.

Inhoud vaststellingsovereenkomst
Als jullie het eens zijn geworden over het feit dát de arbeidsovereenkomst zal eindigen, begint het eigenlijk pas. Immers, wat zet je nu eigenlijk in die vaststellingsovereenkomst? En hoe formuleer je dat precies? De voorwaarden die in de vaststellingsovereenkomst staan opgenomen moeten niet alleen voldoen aan de wensen van werknemer en werkgever, maar moeten ook binnen het wettelijk kader passen. Dat is soms lastig, want de wet verandert nogal eens. Het is heel gebruikelijk dat beide partijen zich laten adviseren over de inhoud van de vaststellingsovereenkomst, zodat achteraf geen onduidelijkheden of problemen ontstaan. Laat de vaststellingsovereenkomst daarom altijd checken of controleren en wees niet bang om hulp in te schakelen.

Geen dure woorden en oneindig lange zinnen, maar recht toe recht aan advies bij het sluiten van de vaststellingsovereenkomst. Dat is waar tchai legal voor staat. Wij vinden het belangrijk om werknemers en ondernemers in het MKB toegang te bieden tot deskundig en betaalbaar advies. Met opgeteld meer dan tien jaar juridische ervaring en een gezond portie werkdiscipline staan wij voor jou klaar.


Bel ons vrijblijvend op

Voor wie? 

Werknemers

Als het privé even anders loopt

Dat juridische problemen een grote invloed hebben op jouw privéleven, begrijpen wij maar al te goed. Wij zetten ons graag voor jou in op juridisch vlak, zodat jij een zorg minder hebt. Omdat het veel leuker is om jouw inkomen te besteden aan leuke dingen, zorgen wij ervoor dat wij betaalbaar blijven voor werknemers.

Werkgevers

MKB'ers met een grote passie

Bij het runnen van een bedrijf komt nogal wat kijken. Wij ontzorgen jou daarom op juridisch vlak, zodat jij je kan focussen op jouw passie: het bedrijf. Wij vinden het belangrijk dat jij juridisch sterk staat, zonder dat het inwinnen van juridisch advies leidt tot een hoge kostenpost.
Weet vooraf wat het je gaat kosten
Wij werken zoveel mogelijk met een vooraf vastgestelde totaalprijs, zodat jij weet waar je aan toe bent. Pas als jij hebt besloten dat jij akkoord gaat met de prijs, gaan wij voor je aan de slag. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.  Mocht het zo zijn dat een opdracht zich niet leent voor een vaste prijs, dan laten we je dit weten. In dat geval zijn wij nog steeds betaalbaar en werken wij met een uurtarief van € 125,- excl. BTW voor particulieren en € 150,- excl. BTW voor MKB. 
Informeer naar de prijzen
Share by: